ГоловнаСвіт

Студенти-іноземці зможуть залишатися в Британії протягом двох років після отримання диплома

Раніше вони мали покинути країну через чотири місяці після закінчення навчання.

Студенти-іноземці зможуть залишатися в Британії протягом двох років після отримання диплома
Фото: ТВ Центр

Іноземні студенти зможуть залишитися у Великобританії ще протягом двох років після випуску згідно з робочою візою.

З ініціативою продовжити для випускників період, протягом якого вони можуть залишитися в країні для пошуку роботи, виступив Хоум-офіс, передає Бі-бі-сі.

Цей крок скасовує рішення, прийняте ексміністром внутрішніх справ Терезою Мей 2012 року, яке змушувало іноземних студентів покинути країну через чотири місяці після отримання диплома. Мей називала "надто щедрою" дворічну візу, яка діяла для випускників до 2012 року - це призвело до скорочення числа іноземних студентів.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон тим часом вважає, що після змін правил студенти зможуть "розкрити свій потенціал" і почати кар'єру в країні.

Нові правила набудуть чинності для студентів, які почнуть навчання на бакалавраті або вище, з 2020 року. Після закінчення дворічної візи вони зможуть подати заяву на довгострокову робочу візу.

Торік в університетах Британії навчалося близько 460 тис. іноземних студентів, не рахуючи тих, хто проживав у ЄС. Уряд Великобританії має намір збільшити це число до 600 тис. протягом наступних 10 років.

Нагадаємо, торік із 40 тисяч українських студентів, які здобувають вищу освіту в Польщі, хотіли б повернутися і працювати в Україні лише 5-10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram