ГоловнаСвіт

Трамп продовжив надзвичайний стан "у зв'язку з загрозою іноземного втручання у вибори"

НС було оголошено рік тому і мав завершитися 12 вересня.

Трамп продовжив надзвичайний стан "у зв'язку з загрозою іноземного втручання у вибори"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повідомив Конгрес, що надзвичайний стан у країні в зв'язку з загрозою іноземного втручання або підриву довіри громадськості до виборів буде діяти і після 12 вересня 2019 року. Відповідне звернення голови держави опубліковано на сайті Білого дому.

"Хоча не було ніяких доказів того, що іноземна держава змінила результати або підрахунок голосів на будь-яких виборах у Сполучених Штатах, іноземні держави історично прагнули використовувати вільну і відкриту політичну систему Америки", - сказано в повідомленні.

Президент зазначив, що в зв'язку з поширенням цифрових технологій масштаб і інтенсивність загрози іноземного втручання зросла.

"Здатність осіб, які перебувають повністю або значна їх частина за межами США, втручатися чи підривати довіру громадськості до виборів у США, в тому числі за допомогою несанкціонованого доступу до інфраструктури виборів і кампаній або таємного поширення пропаганди та дезінформації, як і раніше, становить незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів. Тому я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайний стан у країні, який було оголошено виконавчим указом 13848 щодо загрози іноземного втручання або підриву довіри громадськості до виборів у Сполучених Штатах", - сказано у зверненні.

Надзвичайний стан було оголошено 12 вересня 2018 року. Згідно із законодавством США, він припиняється автоматично через рік, якщо впродовж 90 днів до завершення цього терміну не було продовжено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram