ГоловнаСвіт

Трамп відправив Джона Болтона у відставку (оновлено)

Болтон звільнений за те, що не погоджувався з багатьма ініціативами президента.

Трамп відправив Джона Болтона у відставку (оновлено)
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Президент США Дональд Трамп відправив свого радника з національної безпеки Джона Болтона у відставку через те, що той не погоджувався з багатьма його ініціативами.

Про це голова Білого дому повідомив у вівторок на своїй офіційній твітер-сторінці.

"Я поінформував Джона Болтона минулої ночі, що його послуги Білому дому більше не потрібні. Я категорично не згоден з багатьма його пропозиціями, як і інші в адміністрації", - зазначив Трамп.

"Тому я попросив Джона піти у відставку, що він і зробив сьогодні вранці. Я дуже вдячний Джону за його службу. Наступного тижня я назву нового радника з національної безпеки", - написав Трамп.

Оновлення. Виконувати обов'язки радника президента США з нацбезпеки буде Чарльз Каппермен, повідомляє Интерфакс-Україна з посиланням на американські ЗМІ.

З січня цього року Каппермен займав пост заступника радника з нацбезпеки Джона Болтона.

За словами представника американської адміністрації Хогана Гідлі, "Чарльз Каппермен буде виконувачем обов'язків радника президента США з нацбезпеки".

Нагадаємо, наприкінці серпня президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч з Болтоном, під час якої американський чиновник заявив, що США "вирішать питання військової допомоги Україні найближчим часом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram