ГоловнаСвіт

Нетаньягу звинуватив Іран у таємних розробках ядерної зброї

В Ірані знищено секретний об'єкт для розробки ядерної зброї після виявлення її Ізраїлем.

Нетаньягу звинуватив Іран у таємних розробках ядерної зброї
премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Ізраїль виявив в Ірані додаткові таємні місця розробки ядерної зброї. Про це в понеділок, 9 вересня, заявив на пресконференції в Єрусалимі прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, передає Німецька хвиля.

При цьому Нетаньягу пред'явив дані, отримані за допомогою супутника.

Як випливає із заяви, йдеться про розробки поблизу центральноіранського міста Абаде. При цьому, продовжив ізраїльський прем'єр-міністр, Іран знищив виробничий об'єкт протягом червня - кінця липня, тому що Тегерану стало зрозуміло, що Ізраїль знає про нього.

Крім того, за заявою Нетаньягу, Міжнародне агентство атомної енергії (МАГАТЕ) виявило сліди урану на "секретному ядерному складі", на який Ізраїль вказав торік. За словами прем'єр-міністра Ізраїлю, це є "явним порушенням" Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Близько року тому у своїй промові на Генеральній Асамблеї ООН Нетаньягу звинуватив Іран у збереженні "секретного ядерного сховища" в Тегерані. Нетаньягу зажадав від міжнародної спільноти приєднатися до санкцій, раніше введених США проти Ірану.

У травні 2018 року Нетаньягу звинуватив Іран у проведенні великомасштабних секретних досліджень для створення ядерної бомби. Були пред'явлені десятки тисяч документів, імовірно, із "секретного ядерного архіву" в Тегерані, доступ до яких отримали ізраїльські спецслужби. Ці документи також повинні містити інформацію про дослідний центр поблизу Абаде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram