ГоловнаСвіт

Спікер британської Палати громад оголосив про відставку

Беркоу є спікером парламенту з 2009 року.

Спікер британської Палати громад оголосив про відставку
Джон Беркоу
Фото: aysor.am

Спікер британської Палати громад Джон Беркоу оголосив, що він має намір піти у відставку в разі дострокових виборів в жовтні або ж - 31 жовтня, на котре намічений Brexit.

Про це повідомляють британські ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна.

"Якщо Палата громад проголосує сьогодні ввечері за дострокові вибори, то моя служба в ролі спікера і члена парламенту завершиться в той момент, коли припинить роботу цей склад парламенту", - сказав Беркоу.

Беркоу повідомив, що на виборах 2017 року він пообіцяв дружині і дітям, що в останній раз бере участь у виборах до парламенту, - і він має намір стримати обіцянку.

Спікер також повідомив, що, навіть якщо члени парламенту не підтримають дострокові вибори, він все одно піде у відставку в запланований день Brexit - 31 жовтня.

"Якщо Палата громад не проголосує (за дострокові вибори - ред.), то, на мою думку, найменш деструктивним і найбільш демократичним варіантом стане мій відхід в кінці робочого дня в четвер, 31 жовтня", - заявив Беркоу.

Беркоу вперше став членом британського парламенту в 1997 році. З 2009 року він є спікером парламенту. До того як Беркоу став спікером, він входив в Консервативну партію Великобританії, в 2007 році в ЗМІ з'явилися чутки про те, що Беркоу може перейти в Лейбористську партію, однак вони не підтвердилися. Однак Беркоу став радником у справах дітей з особливостями мови і спілкування в уряді лейбориста Гордона Брауна.

Нагадаємо, раніше палата лордів британського парламенту схвалила законопроєкт, який зобов'язує уряд відстрочити "Брекзит".

Прем'єр Британії неодноразово заявляв, що готовий зробити "Брекзит" і без угоди, щоб подолати опір парламенту він рекомендував королеві призупинити роботу парламенту, Високий суд Лондона визнав це рішення законним.

7 вересня міністр з питань праці і пенсій Великобританії Ембер Радд подала у відставку через позицію прем'єр-міністра Бориса Джонсона щодо Брекзиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram