ГоловнаСвіт

Протестувальники в Гонконзі звернулися до Трампа за допомогою

Активісти передали петицію американським дипломатам.

Протестувальники в Гонконзі звернулися до Трампа за допомогою
Фото: EPA/UPG

Учасники протестів у Гонконзі закликали президента США Дональда Трампа надати допомогу у звільненні міста від контролю з боку Пекіна. Про це повідомляє Reuters.

Протестувальники вийшли на вулиці з американськими прапорами і плакатами з демократичними гаслами. Активісти пройшли до будівлі американського генерального консульства і передали дипломатам петицію.

"Під час ходи біля генконсульства тисячі активістів співали державний гімн США і закликали американського президента "звільнити" місто, вивівши його з-під адміністративного підпорядкування КНР", - йдеться в матеріалі.

"Коли США у цей час загрузли в торговельній війні з Китаєм, це хороша можливість для нас показати, як прокитайські угруповання також порушують права людей в Гонконзі і сприяють поліцейській жорстокості", - сказав учасник акції.

Раніше міністр оборони США Марк Еспер закликав Китай до стриманості в Гонконзі після того, як 6 вересня поліція розігнала учасників акції.

Антиурядові акції в Гонконгу тривають з червня і стають дедалі жорстокішими. Серед вимог протестувальників - остаточне скасування планів щодо зміни законодавства про екстрадицію та проведення незалежного розслідування застосування поліцією сили проти демонстрантів під час попередніх зборів.

25 серпня поліція Гонконгу вперше застосувала водомети проти протестувальників в районі Цуен Ван, щоб звільнити дорогу від демонстрантів, які побудували на ній барикади.

4 вересня лідер Гонконгу Керрі Лам скасувала поправку законопроєкту про екстрадицію, що спричинила масові протести. Керрі Лам оголосила про відкликання законопроєкту публічно. Протестувальники сприйняли цю інформацію вельми скептично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram