ГоловнаСвіт

Високий суд Лондона визнав законним припинення роботи британського парламенту

Апеляцію на рішення суду можуть розглянути наступного тижня.

Високий суд Лондона визнав законним припинення роботи британського парламенту

Високий суд Лондона ухвалив рішення про законність призупинення роботи парламенту прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Про це повідомляє The Guardian.

"У рішенні, винесеному трьома високопоставленими суддями в Англії та Уельсі, було визнано, що прем'єр-міністр Борис Джонсон діяв законно, коли радив королеві припинити роботу парламенту з наступного тижня", - сказано в повідомленні.

Позов подали бізнес-леді Джина Міллер і колишній прем'єр-міністр Джон Мейджор. Після прийняття Високим судом Лондона сьогоднішнього рішення вони заявили, що боротимуться далі. Апеляція на рішення може бути подана до Верховного суду Великобританії. Очікується, що там справу заслухають 17 вересня.

Нагадаємо, парламент Великобританії не підтримав рішення прем'єра Бориса Джонсона про "жорсткий" вихід із Євросоюзу, а потім відмовився оголошувати позачергові вибори. Джонсон, своєю чергою, заявив, що країна залишить Євросоюз 31 жовтня, і закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Королева Великобританії Єлизавета II схвалила прохання прем'єра Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту, щоб він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram