ГоловнаСвіт

В Італії склав присягу новий уряд без "Ліги"

Демпартія офіційно повернулася у владу.

Фото: governo.it

5 вересня в Італії склав присягу новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Джузеппе Конте, який зберіг свою посаду. Церемонія відбулася в Квіринальському палаці, офіційній резиденції глави Італійської держави.

Фото: EPA/UPG

Про це пише Reuters.

Його сформували популістська партія "Рух 5 зірок" і Демократична партія, яка раніше перебувала в опозиції. Демпартія отримала, зокрема, ключові пости міністра економіки і міністра з європейських справ.

Посаду міністра закордонних справ у новому кабінеті зайняв лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо. У попередньому уряді він обіймав посади віцепрем'єра і голови Міністерств праці та економічного розвитку.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Формування нового альянсу знадобилося після того, як лідер правопопулістської проросійської "Ліги" Маттео Сальвіні 8 серпня заявив про вихід із коаліції з Рухом "5 зірок". Тепер "Ліга" пішла в опозицію. Посаду міністра внутрішніх справ, яку раніше займав Сальвіні, отримала колишня префект Мілана Лучіана Ламоргезе.

Другий уряд Конте має отримати вотум довіри в обох палатах парламенту, голосування відбудеться в понеділок і вівторок. Ця церемонія покладе край кількамісячній політичній кризі в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram