ГоловнаСвіт

Суд над учасниками терактів 11 вересня призначений на 2021 рік

Гучний процес почнеться майже через 20 років після самих атак.

Суд над учасниками терактів 11 вересня призначений на 2021 рік
Фото: EPA/UPG

Полковник ВПС США, суддя Шейн Коен у п'ятницю, 30 серпня, призначив на 11 січня 2021 року початок суду над п'ятьма ймовірними учасниками терактів 11 вересня 2001 року. Про це повідомляє Німецька хвиля.

Гучний процес почнеться майже через 20 років після самих атак і буде проходити в секції "Кемп Джастіс" військової бази США Гуантанамо на Кубі, де зазвичай засідають військові трибунали.

За словами судді Коена, проведення резонансного процесу на цій військовій базі буде пов'язане з низкою "адміністративних і логістичних складнощів".

П'ятьом підозрюваним, включаючи Халіда Шейха Мохаммеда - наближеного Усами бен Ладена - пред'явлені звинувачення в тероризмі, захопленні повітряного судна і у вбивстві за майже 3 тисячами епізодів.

Обвинуваченим загрожує смертна кара.

Як зазначає агентство AP, Шейх Мохаммед і ще четверо фігурантів справи утримувались на базі ВМС США з 2006 року, а відразу після захоплення - в низці секретних в'язниць Центрального розвідувального управління (ЦРУ).

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року в США був здійснений найбільший за кількістю жертв теракт в історії. Чотири групи терористів захопили чотири рейсові пасажирські літаки, два з них були спрямовані у вежі Всесвітнього торгового центру на Мангеттені в Нью-Йорку, в результаті обидва хмарочоси обвалилися. Третій лайнер був спрямований у будівлю Пентагону поблизу Вашингтона.

Команда і пасажири четвертого літака спробували перехопити у терористів керування, літак впав у поле біля боро Шанксвілл в штаті Пенсильванія. Крім 19 терористів-самогубців, в результаті атак загинули 2977 осіб, ще 24 були оголошені зниклими безвісти. Серед загиблих - 12 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram