ГоловнаСвіт

Розвідка США з'ясувала, що стало причиною вибуху в Архангельській області РФ

Росіяни намагалися підняти з дна моря втрачену під час попередніх випробувань ядерну ракету.

Розвідка США з'ясувала, що стало причиною вибуху в Архангельській області РФ
Фото: vesti.kz

Американська розвідка з'ясувала, що причиною вибуху в Архангельській області на півночі Росії, який призвів до витоку радіації, могла стати спроба підняти ракету з ядерним зарядом з дна моря. Про це йдеться у звіті американської розвідки, повідомляє CNBC з посиланням на осіб безпосередньо ознайомлених зі звітом.

"Це не був запуск зброї, це була місія, щоб врятувати втрачену під час попередніх випробувань ракету", - цитує CNBC слова особи, ознайомленої зі звітом розвідки.

"Стався вибух на одному з суден, які брали участь у піднятті ракети, і це спричинило реакції в ядерному заряді ракети, і стався витік радіації", - цитує CNBC інформацію ще одного джерела.

Нагадаємо, вибух, в результаті якого загинули п'ятеро вчених і був зареєстрований підвищений рівень радіації, стався 8 серпня. Світові ЗМІ висловлювали припущення, що росіяни могли проводити випробування нової ракети Skyfall (Буревісник), розробку якої раніше анонсував президент РФ Путін.

Через два дні після інформації про інцидент російська державна корпорація "Росатом" підтвердила загибель п'яти і поранення трьох своїх співробітників на військовому полігоні в Архангельській області.

Російська корпорація заявила, що вибух стався під час випробування реактивної рідинної установки під час "робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram