ГоловнаСвіт

Глава МЗС Ірану несподівано прибув до міста проведення саміту G7, зустрівся з Макроном і полетів (оновлено)

Візит Заріфа відбувся поза рамками саміту.

Глава МЗС Ірану несподівано прибув до міста проведення саміту G7, зустрівся з Макроном і полетів (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Заріф у неділю, 25 серпня, прибув до французького міста Біарріц, де відбувається саміт "Великої сімки".

Про це повідомив у твітері представник іранського МЗС Аббас Мусаві.

Заріф прилетів на запрошення свого французького колеги Жан-Іва Ле Дріана, з яким має намір провести перемови. Мусаві зазначив, що глава іранської дипломатії не має наміру зустрічатися з американською делегацією, яка бере участь у саміті G7.

Як повідомляє DW, джерела інформагентства dpa в дипломатичних колах адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона підтвердили, що Заріф не був запрошений на саміт і прибув виключно для зустрічі з Ле Дріаном.

Оновлення.  У твітері Заріфа йдеться, що після зустрічі з Ле Дріаном він устиг перетнутися і з Макроном.

Незабаром після цього літак з міністром закордонних справ Ірану полетів з Біарріца. Його візит тривав лише кілька годин.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу сказала, що присутність Заріфа в Біарріці була "паралельною подією в тому самому місці, але не в рамках G7". За її словами, потрібно використовувати будь-яку можливість, щоб переконати Іран залишатися в рамках ядерної угоди.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон раніше повідомив, що лідери "сімки" уповноважили його вести діалог з Іраном, щоб уникнути виходу країни з ядерної угоди.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не брав участі в його обговоренні, зазначивши, що якщо лідери інших країн хочуть вести перемови з Іраном, то "не можна їм цього заборонити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram