ГоловнаСвіт

Лідери країн "Великої сімки" обговорили питання повернення Росії

Ідею про відновлення формату "вісімки" відхилили, але координацію з Москвою вирішили посилити.

Фото: EPA/UPG

Лідери країн "Великої сімки" обговорили питання повернення до формату G8 за участю Росії. Про це повідомили дипломатичні джерела видання 7dnews.

За даними джерел, лідери країн "Великої сімки" погодилися з тим, що обговорювати повернення до формату G8 і включення в нього Російської Федерації ще зарано.

Незважаючи на відхилення ідеї про повернення Росії в G8, лідери вирішили посилити координацію з Москвою, передає французький телеканал BFM TV.

"Присутні в Біарриці лідери G7 обмінялися думками про посилення діалогу і координації дій з Росією щодо існуючих криз", - зазначає телеканал.

Раніше на саміті президент США Дональд Трамп заявив, що запросити президента РФ Володимира Путіна на наступний саміт "Великої сімки", який відбудеться в Сполучених Штатах, "безумовно можливо". Незважаючи на те, що проти цієї ідеї виступили інші члени групи - Великобританія, Німеччина, Канада.

Перед початком саміту G7 Глава Євроради Дональд Туск заявив, що замість повернення РФ краще запросити на наступний саміт "Великої сімки" Україну як гостя.

Нагадаємо, Росія була виключена зі складу G8 в 2014 році після анексії українського Криму. У червні 2018 року глава Білого дому вже висловлювався за повернення РФ у цей міжнародний клуб, але пропозиція не була підтримана іншими його членами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram