ГоловнаСвіт

Авіакомпанії скасували понад 350 рейсів через тайфун на Тайвані

Максимальна швидкість вітру - 137 км на годину.

Авіакомпанії скасували понад 350 рейсів через тайфун на Тайвані
Фото: EPA/UPG

Авіакомпанії скасували понад 350 рейсів у зв'язку з наближенням тайфуну "Байлу", який може спричинити зсуви і повені на Тайвані. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Тайфун обрушився на південне узбережжя острова з максимальним вітром у 137 км на годину. Сотні людей були евакуйовані, а понад 350 рейсів були скасовані. Близько 34 тис. військових були надіслані на тлі побоювань повені", - йдеться в повідомленні.

Шторм, який обрушився на острів, знеструмив майже 30 тис. будинків і спричинив локальні повені на півдні Тайваню.

Місцеве бюро погоди видало попередження про вітер і дощ для південного Тайваню, включаючи портове місто Гаосюн, де були закриті підприємства і школи. Також випущені попередження для кораблів поблизу острова.

Згідно з повідомленням синоптиків, тайфун перетне Тайванську протоку і вдарить по китайській провінції Фуцзянь на вихідних.

Тайфуни регулярно обрушуються на Тайвань, Китай, Філіппіни і Японію у другій половині року, набираючи силу з теплих вод Тихого океану або Південно-Китайського моря. Один з найпотужніших за останній час тайфунів - Моракот спустошив Тайвань в 2009 році, через що загинуло близько 700 осіб, більшість з них в результаті зсувів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram