ГоловнаСвіт

Китай вирішив ввести антиамериканські мита на $75 млрд

"Нам не потрібен Китай", - відповів Трамп, наказавши негайно повертати бізнес і виробництво в США.

Китай вирішив ввести антиамериканські мита на $75 млрд
Фото: 2000.ua

Китай вирішив ввести додаткові мита на понад 5 тисяч товарів американського виробництва на суму $75 млрд у відповідь на аналогічні дії США.

У Міністерстві фінансів КНР повідомили, що рішення ухвалено у відповідь на аналогічні дії влади США.Мита введуть в два етапи - з 1 вересня і з 15 грудня цього року.

Крім цього, з вересня Китай введе 5 відсотків мита на постачання соєвих бобів і нафти з США, а також з грудня поверне 25 відсотків мита на автомобілі з США.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв відповісти на введення Китаєм мит для американських товарів.

"Наша країна нерозумно втрачала трильйони доларів через Китай багато років. Вони крали нашу інтелектуальну власність вартістю мільярди доларів щороку, і вони хочуть продовжувати робити це. Я не дозволю цьому статися", - написав Трамп у твіттері.

"Нам не потрібен Китай. Відверто кажучи, нам було б набагато краще без них. Китай заробляв на Штатах і крав у нас рік за роком, і цьому треба покласти край", - заявив Трамп.

Він зазначив, що американським компаніям наказано негайно почати шукати альтернативи Китаю, зокрема, повертати бізнес і виробництво в США.

На тлі торговельної війни США та Китаю американські фондові індекси почали знижуватися, ціни на нафту марки Brent на мінімумі опускалися до 58,35 долара за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram