ГоловнаСвіт

КНДР погрожує США через санкції проти Пхеньяна

МЗС КНР назвало Майка Помпео "твердим токсином американської дипломатії".

КНДР погрожує США через санкції проти Пхеньяна
Фото: globallookpress.com

Сьогодні, 23 серпня, Північна Корея заявила, що США "прорахуються", якщо будуть продовжувати дотримуватися режиму санкції проти КНДР. Про це повідомляє Yonhap.

Голова МЗС Північної Кореї Лі Ен Хо попередив: якщо США продовжать проводити ворожу політику щодо Пхеньяна, то КНДР, як і раніше, залишатиметься "найбільшою загрозою" для Штатів.

Однак політик зазначив, що КНДР готова не тільки до конфронтації зі США, але і до діалогу.

Лі Ен Хо також розкритикував держсекретаря США Майка Помпео, заявивши, що він "кидає тінь" на американсько-північнокорейські переговори, і його цікавить радше задоволення особистих політамбіцій, а не американська зовнішня політика.

Крім того, він назвав Помпео "твердим токсином американської дипломатії", пославшись на нещодавнє інтерв'ю для ЗМІ, в якому він заявив, що найжорсткіші санкції діятимуть доти, доки Північна Корея не відмовиться від ядерної зброї.

Нагадаємо, 5 серпня між Південною Кореєю і США почалися піврічні військові навчання на Корейському півострові.

У Північній Кореї засудили військові навчання і заявили, що вони можуть поставити під загрозу ядерні переговори між Пхеньяном і Вашингтоном.

За три тижні з боку Північної Кореї було шість запусків балістичних ракет, деякі з них нерозпізнані. Лідер КНДР Кім Чен Ин зізнався, що запуски були попередженням для США і Південної Кореї.

Наприкінці червня США і КНДР домовилися відновити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова. При цьому взаємини між США і Північною Кореєю опинилися під питанням, оскільки лідери цих країн провели вже два саміти з приводу денуклеаризації, але так і не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram