ГоловнаСвіт

Іспанія відправила за мігрантами з Open Arms військовий корабель

Судно рятувальної організації підібрало мігрантів близько трьох тижнів тому, але не змогло висадити їх в Італії.

Іспанія відправила за мігрантами з Open Arms військовий корабель
Фото: EPA/UPG

Іспанський уряд відправляє військовий корабель до італійського острова Лампедуза, щоб забрати біженців із судна Open Arms неурядової рятувальної організації Proactiva Open Arms.

Про це повідомили в Мадриді у вівторок, 20 серпня, передає DW.

Корабель ВМС Іспанії Audaz зможе дістатися до Лампедузи через три дні. Прогнозується, що він переправить біженців на Майорку. 107 мігрантів перебувають на Open Arms вже 19 днів.

Влада Італії категорично заборонила судну входити в порт Лампедузи. Ситуація на судні загострилася настільки, що мігранти почали стрибати у воду, намагаючись дістатися до берега. Десять осіб були врятовані катерами італійської берегової охорони.

Іспанська влада пропонувала судну попрямувати в один з портів країни, але капітан Open Arms через ситуацію на борту відхилив цю пропозицію. Представник Proactiva Open Arms зажадав надати інше судно, на якому мігрантів доставили б до Іспанії.

Раніше італійська влада дозволила зійти на берег з Open Arms 27 неповнолітнім мігрантам, які перебували без супроводу дорослих.

Рятувальники Open Arms близько трьох тижнів тому підібрали в Середземному морі мігрантів, які на гумових човнах намагалися дістатися з Лівії до Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram