ГоловнаСвіт

Меркель заявила про готовність Німеччини до виходу Британії з ЄС без договору

"Ми готові до всього, зокрема й до того, що угоди не буде".

Меркель заявила про готовність Німеччини до виходу Британії з ЄС без договору
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що має намір до останнього шукати рішення щодо "брекзиту". Однак і нерегульований вихід Великої Британії з Євросоюзу не стане несподіванкою для ФРН.

Про це пише Deutsche Welle.

"Ми готові до всього, зокрема й до того, що угоди не буде", - заявила Меркель під час дня відкритих дверей у німецькому уряді в Берліні.

Однак, я в будь-якому разі буду до останнього дня докладати зусиль до того, щоб знайти якесь рішення", - додала канцлер.

За її словами, буде краще, якщо Британія вийде з ЄС із договором. "Але якщо немає, ми готові й до інших варіантів", - додала Меркель.

Зазначимо, що прем'єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон, який вступив на посаду, неодноразово заявляв, що в будь-якому разі має намір вивести країну з Євросоюзу до 31 жовтня, навіть якщо доведеться покинути ЄС без договору. Меркель повідомила, що найближчої середи Джонсон відвідає Берлін. "Ми раді будь-якому візиту. Потрібно спілкуватися і шукати рішення", - наголосила Меркель.

Нагадаємо, Керівництво ЄС вважає, що найбільш вірогідний сценарій виходу Британії з ЄС на сьогоднішній момент - "жорсткий брексид" без усяких домовленостей.

Вихід Великої Британії з ЄС був запланований на 29 березня 2019 року. Однак, парламент тричі проголосував проти угоди, а також відхилив проведення нового референдуму без угоди. У результаті Євросоюз надав Британії шестимісячну відстрочку - до кінця жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram