ГоловнаСвіт

Літак російських ВПС відхилився від курсу в США і пролетів над Чикаго

Аналітики побачили в маневрах літака наміри зібрати розвідувальну інформацію.

Літак військово-повітряних сил Російської Федерації, який повинен був летіти з міста Дейтон в штаті Огайо до великих водоспадів на півночі США, відхилився від узгодженого курсу.

Радари зафіксували, що літак здійснив різкий поворот і пролетів над Чикаго, повідомляє Голос Америки з посиланням на WGN Channel 9 TV.

Переліт здійснювався в рамках угоди про відкрите небо. Ця угода дозволяє 34 країнам-підписантам проводити перельоти над територією одна одної, щоб стежити за пересуванням військових сил і виконанням зобов'язань з контролю над озброєннями. Літаки, які проводять ці польоти, мають обладнання для спостереження.

Представник російських військових заявив виданню, що фахівці США на борту будуть стежити за використанням обладнання для спостережень і дотриманням положень угоди.

Також, пише WGN Channel 9 TV з посиланням на експерта в сфері авіації, російський літак міг відхилитися від курсу через погодні умови.

Водночас американський аналітик і колишній чиновник Пентагону Майк Карпентер побачив у цих маневрах російського літака наміри зібрати розвідувальну інформацію про критично важливу інфраструктуру.

Зазначається, що в лютому переліт в рамках договору про відкрите небо над територією Росії здійснив літак США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram