ГоловнаСвіт

Американський репер A$AP Rocky отримав умовний термін у Швеції

Музиканта затримали в Стокгольмі 3 липня за звинуваченням у фізичному насильстві за обтяжуючих обставин.

Американський репер A$AP Rocky отримав умовний термін у Швеції
​Американский рэпер ASAP Rocky
Фото: nbcnews.com

Суд Стокгольма визнав американського репера A$AP Rocky (Ейсап Роккі, справжнє ім'я - Ракім Майєрс) винним у нападі на чоловіка на вулиці шведської столиці і засудив його до умовного терміну.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

За рішенням суду репер і двоє учасників його гастрольної команди також повинні будуть відшкодувати збиток людині, на яку вони напали (близько $1,5 тис.).

"Напад не був настільки серйозним, щоб засуджувати до ув'язнення. Таким чином обвинувачені засуджені умовно", - йдеться в заяві суду.

Музиканта затримали в Стокгольмі 3 липня за звинуваченням у фізичному насильстві за обтяжуючих обставин. Він провів у попередньому ув'язненні близько місяця. Суд відпустив його після втручання президента США Дональда Трампа.

Підставою для арешту музиканта стала поява в соціальних мережах відеозапису, на якому Майєрс б'є по обличчю невідому людину. Пізніше з'ясувалося, що це 19-річний виходець з Афганістану, який раніше попадався на крадіжках.

За день до цього Майєрс опублікував у своєму Instagram два відео, на яких зафіксовано частину бійки. У першому він стверджував, що ініціаторами конфлікту стали "наркомани", які переслідували його компанію і ображали перехожих дівчат. У другому відео видно, як невідомий б'є охоронця музиканта по обличчю навушниками.

Ейсап Роккі повернувся в Америку 2 серпня. На суді він свою провину заперечував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram