ГоловнаСвіт

Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів в аеропорту Гонконгу

За даними ЗМІ, в аеропорту зараз "панує хаос".

Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів в аеропорту Гонконгу
Фото: EPA/UPG

Поліцейські застосували сльозогінний газ проти агресивно налаштованих учасників протестів у міжнародному аеропорту Гонконгу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням західні ЗМІ.

За їхньою інформацією, за допомогою перцевих балончиків поліція розганяла протестувальників, які брали участь у зіткненнях з силами правопорядку.

Поліція зробила спробу видворити групу учасників протестів з будівлі повітряної гавані, однак протестувальники чинили опір і відмовлялися йти. Вони кидали в поліцейських різні предмети і спорудили барикаду з візків для перевезення багажу.

За повідомленнями низки західних ЗМІ, в аеропорту зараз "панує хаос". Один співробітник поліції отримав травму, його відправили до лікарні. Стійки реєстрації не працюють, зали очікування зайняті протестувальниками.

Напередодні повідомлялося, що адміністрація аеропорту Гонконгу знову ухвалила рішення скасувати всі рейси через безперервну акцію протесту. На такий самий крок керівництво повітряної гавані пішло і в понеділок.

Раніше офіційний Пекін заявив, що заворушення вже мають ознаки терористичної діяльності.

Нагадаємо, в червні на акції протесту вийшли близько одного мільйона осіб. Таких масових акцій в Гонконзі не було з часу його повернення з-під влади Великобританії під юрисдикцію КНР в 1997 році. Демонстрація переросла в бійки з поліцією, яка застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і гумові кулі

Законопроект про екстрадицію в КНР, що поширюється на всіх жителів Гонконгу, а також на іноземців та громадян КНР, які проживають в цьому місті, чи туристів, викликав широку критику і побоювання в тому, що він поставить під загрозу правову систему, на якій ґрунтується міжнародний фінансовий статус Гонконгу. Опозиція побоюється, що під загрозою екстрадиції в Китай опиняться дисиденти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram