ГоловнаСвіт

Міністру закордонних справ Німеччини замінили літак дорогою в Нью-Йорк через несправність

Це вже четвертий випадок за півроку.

Міністру закордонних справ Німеччини замінили літак дорогою в Нью-Йорк через несправність
Хайко Маас
Фото: twitter.com/GermanyDiplo

Міністру закордонних справ Німеччини Хайку Маасу довелося змінити урядовий літак, на якому він летів у Нью-Йорк через несправність борта.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на німецький телеканал АРД.

За інформацією телеканалу, це вже вчетверте за півроку Маасу доводиться пересідати на інший борт. Про яку конкретно несправність йдеться - не повідомляють.

Замість літака A321 міністру довелося летіти "Аеробусом" A319.

Зазначають, що уряд ФРН уже вжив заходів і замовив три нові літаки.

Нагадаємо, 1 квітня Маас запізнився на зустріч в ООН через поломку літака. Під час посадки в повітряного судна А340 "Конрад Аденауер" виробництва європейського концерну Airbus тріснуло колесо шасі.

Раніше, в лютому, через технічну несправність урядового літака Маас не зміг вилетіти зі столиці Малі Бамако. Тоді забирати німецьку делегацію з африканської країни довелося іншим урядовим літаком А340 "Теодор Гойс".

У січні через проблеми з літаком відклали виліт німецького президента Франка-Вальтера Штайнмаєра з Ефіопії. А в листопаді минулого року несправність "Конрада Аденауера» стала причиною того, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель була змушена летіти на саміт "Великої двадцятки" в Буенос-Айрес рейсовим літаком і серйозно запізнилася на його відкриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram