ГоловнаСвіт

Джон Олівер спік найбільший у світі торт із фотографією Бердимухамедова, який падає з коня

Кекс спекли, щоб познущатися над одержимістю туркменського лідера кіньми і рекордами.

Американський комік Джон Олівер показав в своєму шоу гігантський торт з фотографією президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова, який падає з коня.

Кекс спекли, щоб познущатися над одержимістю кіньми і рекордами президента держави, котру вважають одним з найбільш закритих і репресивних режимів у світі.

Фото: Last Week Tonight

Фото: Last Week Tonight

Фотографію для торта взято з відео перегонів на честь національного свята Дня ахалтекінського скакуна 2013 року. Тоді Бердимухаммедов виграв забіг, але вже після фінішу його кінь спіткнувся - і він не втримався в сідлі. Від журналістів зажадали видалити запис інциденту, а жителям Туркменістану повідомили тільки про те, що президент виграв перегони. Незважаючи на зусилля туркменської влади, ролик потрапив в інтернет.

Олівер, який присвятив Бердимухамедову 20 хвилин своєї щотижневої передачі Last Week Tonight, зазначив ще одну дивну особливість авторитарного лідера - його любов до світових рекордів.

Туркменістану належать такі рекорди, як найбільше крите колесо огляду 57 метрів у діаметрі, місто з найбільшою кількістю білих мармурових будівель, найбільший у світі символ коня ("Звичайно ж", - зазначив Олівер). Ще один дивний рекорд був встановлений в Ашгабаді 2018 року - наймасовіше тренувальне велоспортивне заняття, внесене до Книги рекордів Гіннеса.

За словами Олівера, представники книги заробляють на організації "під ключ" таких рекордів. Вартість починається від 12 тисяч доларів і може перевищувати 500 тисяч. Він спробував купити таку послугу, щоб допекти Бердимухамедову, але йому поставили умову - не критикувати саму Книгу рекордів Гіннеса. Олівер відмовився.

У результаті для шоу Олівера спекли мармуровий кекс площею майже 60 квадратних метрів. Попередній рекорд був встановлений у Саудівській Аравії, де спекли кекс площею 16 квадратних метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram