ГоловнаСвіт

Через лісові пожежі в Греції евакуювали туристичний табір

До боротьби з вогнем залучено 6 пожежних літаків і понад 140 рятувальників.

Через лісові пожежі в Греції евакуювали туристичний табір
Фото: EPA/UPG

На півдні грецького острові Елафонісос другий день поспіль триває масштабна лісова пожежа. У зв'язку із цим з острова евакуювали туристичний табір і жителів довколишніх будинків, повідомляє агентство Associated Press.

Пожежі на острові спалахнули через сильний вітер і високу температуру. Влада Греції попередила про підвищену ймовірність виникнення лісових пожеж і на значній частині південної материкової Греції, на островах північного Егейського моря і в частині північно-східної провінції Фракія, недалеко від турецького кордону.

Іноземних туристів евакуюють з островів на материк на поромах, місцевих жителів також просять заздалегідь знайти притулок у разі поширення вогню. Велика пожежа сталася напередодні і в житловому секторі поблизу Афін.

До боротьби з вогнем у різних частинах країни масово залучено пожежні літаки і вертольоти, з вогнем на Елафонісосі борються близько 120 пожежників, ще 140 рятувальників беруть участь у ліквідації пожежі в передмісті грецької столиці.

Нагадаємо, минулого літа в Греції в результаті лісових пожеж загинули понад 90 людей. Після ліквідації НП пішов у відставку міністр цивільної оборони країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram