ГоловнаСвіт

Facebook програв апеляцію у справі про розпізнавання облич на фото

Компанії належить відповісти на колективний позов приблизно 7 млн осіб.

Facebook програв апеляцію у справі про розпізнавання облич на фото
Марк Цукерберг во время слушаний в Сенате
Фото: EPA/UPG

Федеральний апеляційний суд США в четвер відхилив спробу компанії Facebook скасувати колективний позов, стверджуючи, що він незаконно збирав і зберігав біометричні дані для мільйонів користувачів без їхньої згоди. Про це повідомляє агентство Reuters.

Рішення Апеляційного суду США в Сан-Франциско щодо технології розпізнавання облич Facebook наражає компанію на мільярди доларів потенційного збитку на користь користувачів з Іллінойсу, які порушили справу.

"Ці біометричні дані настільки дражливі, що, якщо їх буде скомпрометовано, їм неможливо буде знайти заміну. Це не номер картки соцстрахування чи кредитки, яку можна просто змінити. Ви не можете змінити обличчя", - заявив адвокат позивачів Шон Вільямс.

Представники Facebook вважають, що в їхній технології немає ніяких порушень, оскільки користувачі "можуть увімкнути або відімкнути її будь-коли".

Google, підрозділ Alphabet Inc, виграв в аналогічному судовому процесі в Чикаго в грудні минулого року.

Нагадаємо, судовий процес жителів Іллінойсу проти Facebook почався 2015 року. Позивачі звинуватили компанію в порушенні закону штату про конфіденційність біометричної інформації під час збору біометричних даних. Ідеться про автоматичне розпізнавання людей на фото функцією "пропозиції тегів".

Біометричний закон про конфіденційність штату Іллінойс передбачає відшкодування збитків у розмірі 1000 доларів США за кожне халатне порушення і 5000 доларів США за кожне навмисне або безрозсудне порушення. Число "потерпілих" через автоматичне розпізнавання облич в Іллінойсі може сягати 7 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram