ГоловнаСвіт

Трамп запропонував ввести смертну кару за злочини на ґрунті расизму

Президент США виступив із заявою після трьох випадків масового розстрілу.

Трамп запропонував ввести смертну кару за злочини на ґрунті расизму
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп після трьох масових розстрілів у США засудив "расизм, ненависть і перевагу білих" і закликав Мін'юст країни розробити законопроект про введення смертної кари за такі злочини. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Одноголосно наша нація повинна засудити расизм, фанатизм і перевагу білих. Ненависті немає місця в Америці. Ненависть спотворює розум, руйнує серце і пожирає душу", - сказав Трамп.

Президент закликав до проведення реформ щодо контролю над психічним здоров'ям, припинення прославлення насильства в суспільстві і смертної кари для тих, хто стоїть за розстрілами.

"Доручаю Міністерству юстиції запропонувати законопроект, що забезпечує смертну кару тим, хто скоює злочини на ґрунті ненависті і масові вбивства", - заявив глава держави.

За словами Трампа, смертна кара в таких випадках повинна бути виконана швидко, рішуче і без багаторічних непотрібних затримок".

Нагадаємо, що жертвами стрілянини в американських штатах Техас і Огайо стали 30 осіб, понад 40 отримали поранення. У зв'язку з масовою загибеллю людей в країні оголошено триденну жалобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram