ГоловнаСвіт

Суддю Чауса помітили у Кишиневі

Підозрюваного у хабарництві Чауса оголошено у міжнародний розшук.

Суддю Миколу Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за звинуваченням у хабарництві, помітили на прогулянці у Кишиневі. Про це повідомляє Newsmaker з посиланням на Центр журналістських розслідувань.

Згідно з повідомленням, Чауса помітили біля центрального офісу Демократичної партії Молдови ймовірно у супроводі охоронця.

Чаус не відповідав на питання журналіста і намагався сховатися від камери. Супроводжуючий його чоловік намагався перешкодити зйомці, після чого було пішов за Чаусом.

Нагадаємо, під час зустрічі у Києві 11 липня прем'єр-міністр Молдови Майя Санду пообіцяла Президенту Володимиру Зеленському сприяти екстрадиції в Україну колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Нагадаємо, суддю-втікача Чауса 28 лютого 2017 року затримали в Молдові за запитом Генпрокуратури України. Його підозрюють в отриманні в серпні 2016 року $150 тис. хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув у скляні банки, одну з яких встиг закопати. 

Чауса не затримали через його суддівський імунітет і він встиг утекти до Криму, окупованого Росією. З судді зняли недоторканність уже після втечі. Зараз Україна домагається екстрадиції Чауса.

Комісія при президенті Молдови відхилила запит Чауса про політичний притулок.

Глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь заявляв, що підозрюваний у хабарництві Чаус сам здався правоохоронцям у Кишиневі.

Також Інтерпол оголосив Чауса у міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram