ГоловнаСвіт

У Москві на акції за вільні вибори в міськдуму почалися затримання (оновлено)

Серед затриманих незареєстровані кандидати, журналісти та неповнолітні.

У Москві на акції за вільні вибори в міськдуму почалися затримання (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Москві у неділю, 3 серпня, на неузгодженій акції за допуск незалежних кандидатів затримали вже 89 осіб, передає Дождь.

Перед початком акції була затримана юрист Фонду боротьби з корупцією, незареєстрований кандидат в Мосміськдуму любов Соболь.

Поліцейські і співробітники Росгвардії ще за кілька годин до початку акції стояли по всьому Бульварному кільцю. Крім того, у людей на виході з метро в центрі міста перевіряли документи і попереджали про незаконність мітингу. Раніше ОМОН відтіснив людей з Трубної площі.

Оновлення 17:20. Кількість затриманих збільшилася до 381 людини, передає "ОВД-Инфо". Ресурс уточнює, що затримано 21 неповнолітнього, шістьох журналістів і двох іноземців. Шестеро людей поскаржилися на побиття.

Серед затриманих-кореспондент "Дождя", журналісти "Ведомостей" і " Сноба".

Незареєстрованого кандидата в Мосміськдуму Костянтина Янкаускаса затримали під час виходу зі спецприймальника, де він провів вісім діб арешту, передає "Медиазона".

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, иждень тому у центрі міста також проходили акція, на ній затримали понад 1300 осіб, зокрема незалежних кандидатів у Мосміськдуму. Слідчий комітет порушив кримінальну справу про масові заворушення, шість осіб заарештовано. Євросоюз вважає затримання на мітингу в Москві порушенням конституційних прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram