ГоловнаСвіт

Уряд Польщі скасував податок для молодих поляків, щоб зупинити міграцію

Від податку звільнено громадян віком до 26 років із доходом менш ніж 20 тис. євро на рік.

Уряд Польщі скасував податок для молодих поляків, щоб зупинити міграцію
Фото: sevastopol.su

Уряд Польщі скасував податок для фізичних осіб, яким не виповнилося 26 років і дохід яких менший за 85,5 тис. злотих (20 тис. євро) на рік, щоб зупинити виїзд громадян з країни і збільшити доходи близько двох мільйонів осіб. Про це пише "Німецька хвиля".

Рішення набуло чинності 1 серпня. За інформацією видання, податок зменшився для молодих працівників із 18% до нуля.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що сподівається, це "дозволить запобігти подальшим втратам, знекровленню населення, що особливо боляче для нації, суспільства, коли мова йде про молоде покоління".

Моравецький додав, що з моменту вступу Польщі в Європейський Союз 2004 року з країни виїхали близько півтора мільйона поляків - це майже населення Варшави. За іншими даними, країну покинули близько двох мільйонів громадян Польщі.

У виданні зазначили, що, за результатами недавніх опитувань, уже 15% поляків заявили про готовність повернутися в рідну країну. Найбільше позитивних відповідей про повернення було від тих громадян Польщі, які проживають у Великій Британії.

Нагадаємо, за даними компанії Deloitte, українці є одними з найбільших інвесторів у польську нерухомість серед іноземців у 2018 році: за рік вони придбали 110 тисяч квадратних метрів нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram