ГоловнаСвіт

Німеччина відмовилася брати участь у місії США в Перській затоці

Берлін вважає стратегію максимального натиску на Іран неправильною.

Німеччина відмовилася брати участь у місії США в Перській затоці
Фото: blogs.cfr.org

Німеччина не братиме участі в Місії США біля берегів Ірану в Перській затоці.

Про це заявив у середу, 31 липня, у Варшаві, міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, передає DW.

Водночас він додав, що в цьому питанні уряд у Берліні координує свої дії з французькими колегами.

"Ми вважаємо стратегію максимального тиску неправильною. Ми не хочемо військової ескалації, ми і далі будемо виступати за дипломатичні кроки", - вказав Маас.

Напередодні США запропонували Німеччині, Франції і Великобританії приєднатися до американської місії із гарантування безпеки судноплавства в Ормузькій протоці, що з'єднує Перську і Оманську затоки. Раніше Лондон пропонував створити для цього загальноєвропейську місію.

Відтоді як США вийшли в 2018 році з міжнародної угоди з Тегераном щодо іранської ядерної програми, загострилися конфлікти в регіоні Перської затоки, в яких бере участь низка держав, зазначають спостерігачі. Зокрема, 13 червня в міжнародних водах між ОАЕ та Іраном було скоєно напад на два танкери, в якому США звинуватили Тегеран.

У липні влада Гібралтару затримала танкер Grace 1, запідозривши його в перевезенні іранської нафти до Сирії у порушення санкцій ЄС. Через два тижні бійці іранського Корпусу вартових ісламської революції затримали в Ормузькій протоці британський танкер Stena Impero, звинувативши його в порушенні правил міжнародного судноплавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram