ГоловнаСвіт

Британія оштрафувала Russia Today за брехню про Україну, отруєння Скрипаля і конфлікти в Сирії

Російські пропагандисти вважають це рішення обурливим.

Британія оштрафувала Russia Today за брехню про Україну, отруєння Скрипаля і конфлікти в Сирії
Russia Today
Фото: korrespondent.net

Британський медіарегулятор оштрафував російський пропагандистський телеканал RT (Russia Today) на 200 тис. фунтів стерлінгів ($248 740) за порушення принципів об'єктивності під час висвітлення інциденту з отруєнням колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля, бойових дій на сході України і конфлікту в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Ofcom наклав штраф у сумі £ 200.000 на АНО "ТВ-Новости" щодо його служби RT за недотримання наших мовних норм", - повідомив регулятор.

RT назвав рішення регулятора обурливим.

"Ми обурені тим, що британський медіарегулятора Ofcom призначив нам штраф, не чекаючи на рішення суду, який повинен встановити, чи правомірні взагалі претензії Ofcom до RT", - ідеться в повідомленні на сайті RT.

При цьому пропагандисти обурені, що сума штрафу "значно перевищує штрафи, накладені на інші ЗМІ за такі серйозні порушення, як розпалювання ненависті і заклики до насильства".

"Тоді як медіарегулятор суб'єктивно звинувачує RT у недостатній неупередженості", - зазначено в заяві RT.

Нагадаємо, на початку липня RT, а також пропагандистському агентству Sputnik, заборонили відвідувати конференцію з питань свободи преси в Лондоні через їх "активну роль у поширенні дезінформації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram