ГоловнаСвіт

США готові протистояти можливому втручанню Росії у вибори 2020 року, - Помпео

"Я не знаю, чи досягнемо ми досконалості, але подивіться".

США готові протистояти можливому втручанню Росії у вибори 2020 року, - Помпео
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео упевнений, що Вашингтон зможе протистояти Росії в разі її можливого втручання в президентські вибори 2020 року.

Про це він заявив журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не знаю, чи досягнемо ми досконалості, але подивіться ... У нас (нинішньої адміністрації, - ред.) були одні (проміжні) вибори в 2018 році. Росіяни теж мали намір втрутитися в цю справу. Ми діяли доволі ефективно. У нас, звісно, були безпечні та надійні вибори, і ми зменшили здатність росіян впливати на ці вибори", - сказав голова держдепартаменту США.

Він зазначив, що уряд США зосереджений на запобіганні втручання не тільки Росії, але і Ірану, Північної Кореї, Китаю.

"Будь-кого, хто хоче зіпсувати американські вибори", - уточнив Помпео, додавши, що і президент США Дональд Трамп хоче, щоб у США були "вільні і справедливі вибори".

Раніше комітет з розвідки Сенату США опублікував доповідь, в якій заявив, що не знайшов доказів зміни підсумків голосування на виборах 2016 року через "втручання Росії". Водночас американські сенатори впевнені, що Москва намагалася вплинути на перебіг виборів 2016 року. "Починаючи мінімум з 2014-го і до 2017 року, російська влада робили дії, спрямовані проти пов'язаної з виборами інфраструктури, причому як у масштабах усіх США, так і на регіональному рівні", - йдеться в документі.

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який проводив розслідування про втручання Росії у вибори 2016 року, під час слухань у Конгресі США заявив, що Москва спробує втрутитися у вибори в США і в 2020 році.

"Вони роблять це, поки ми сидимо тут. І вони збираються зробити це на наших наступних виборах", - сказав спецпрокурор законодавцям.

Нагадаємо, в червні Трамп офіційно оголосив про висування кандидатом у президенти від Республіканської партії і про початок передвиборної кампанії в США. Основними суперниками він назвав сенатора штату Вермонт Берні Сандерса і колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram