ГоловнаСвіт

Північна Корея запустила дві балістичні ракети

КНДР загрожує відмовитися від переговорів з США про денуклеаризацію Корейського півострова.

Північна Корея запустила дві балістичні ракети
Фото: sibnovosti.ru

Північна Корея вранці 25 липня запустила дві балістичні ракети малої дальності зі свого східного узбережжя. Південна Корея стверджує, що цей крок КНДР спрямуваний на посилення позиції Пхеньяну на майбутніх ядерних переговорах зі Сполученими Штатами, пише Голос Америки.

Ракети були запущені в районі східного міста Північної Кореї, Вонсан.

За даними збройних сил Південної Кореї, перш ніж впасти в море одна ракета пролетіла 430 кілометрів, інша 690 кілометрів.

Згідно з даними Ради національної безпеки Південної Кореї, КНДР запустила новий тип балістичних ракет малої дальності, адже дальність польоту однієї з ракет була значно більшою, ніж дальність подібних ракет, які Північна Корея випробовувала в травні.

Минулого тижня МЗС Північної Кореї заявляло, що Пхеньян може відмовитися від переговорів і відновить запуски міжконтинентальних балістичних ракет і ядерні випробування, якщо Сполучені Штати і Південна Корея продовжать заплановані спільні військові навчання.

Нагадаємо, в кінці червня США і КНДР домовилися відновити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова.

Незважаючи на напружені взаємини між США і Північною Кореєю, лідери країн Дональд Трамп і Кім Чем Ин провели вже два саміти. Вперше вони зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року в столиці В'єтнаму Ханої, але ці переговори були перервані, оскільки сторони не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї.

Раніше повідомлялося, що п'ятьох північнокорейських чиновників стратили через те, що вони не змогли досягти угоди з Трампом на другому саміті між лідерами США і КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram