ГоловнаСвіт

Президента Туркменістану показали на ТБ після поширення слухів про його смерть

Бердимухамедов вперше за три тижні з'явився на ТБ.

Президента Туркменістану показали на ТБ після поширення слухів про його смерть
президент Туркменистана Гурбангулы Бердымухамедов
Фото: SNG.Today

Туркменське телебачення ввечері в середу показало кадри з президентом країни. Незадовго до цього широко поширилися слухи про те, що Гурбангули Бердимухамедов помер.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У репортажі показано, як глава держави знайомиться з проектом нового етапу реновації Ашхабада. Мер міста показує президенту проекти будинків Ашхабад-сіті, а той уточнює, що для будівництва варто використовувати матеріали, які відповідають природно-кліматичним умовам Туркменістану.

Це перша поява Бердимухамедова на ТБ за майже три тижні. Через тривалу відсутність президента на минулих вихідних з'явилися повідомлення про його смерть. Влада Туркменістану цю інформацію спростувала.

Пізніше Узбекистан підтвердив неправдивість чуток про смерть президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова.

Приводом для поширення чуток про смерть президента послужило те, що глава Туркменістану з 5 липня лише один раз з'явився на публіці. Відсутність Бердимухамедова може бути пов'язана з важким станом його матері, яка перебуває на лікуванні в Німеччині.

Гурбангули Бердимухамедов прийшов до влади після смерті свого попередника Сапармурата Ніязова в грудні 2006 року. З того часу в країні встановилася жорстка диктатура і культ особистості Бердимухамедова, якому присвоєно титул Аркадаг - Покровитель всіх туркмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram