ГоловнаСвіт

Сенат США затвердив голову Пентагону

Завершився найдовший період в історії США, коли Пентагон був без постійного керівника.

Сенат США затвердив голову Пентагону
Фото: EPA/UPG

Сенат США 23 липня затвердив на посаді міністра оборони Марка Еспера, завершивши тим самим найдовший в історії період, коли Пентагон залишався без постійного керівника.

Постійного міністра не було відтоді, як у грудні минулого року Джим Меттіс подав у відставку через політичні розбіжності з Трампом, пише "Голос Америки".

55-річний Еспер у минулому був лобістом збройової компанії Raytheon і став другим затвердженим міністром оборони, якого призначив президент Дональд Трамп.

Він отримав підтримку з боку обох партій, незважаючи на те, що під час слухань щодо затвердження його кандидатури сенатор-демократ Елізабет Воррен ставила багато запитань з приводу його зв'язків з Raytheon. Воррен, яка балотується в президенти на виборах 2020 року, стала єдиним членом сенатського Комітету з питань збройних сил, відкидає затвердження Еспера на посаді.

Раніше Еспер працював помічником Конгресу, а також служив у Пентагоні при адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого.

Патрік Шенахан, якого Трамп раніше висунув на пост міністра оборони, зняв свою кандидатуру з розгляду 18 червня після того, як з'явилися повідомлення про домашнє насильство в його родині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram