ГоловнаСвіт

У Санкт-Петербурзі зарізали відому активістку

Олені Григор'євій був 41 рік.

У Санкт-Петербурзі зарізали відому активістку

У Санкт-Петербурзі виявили тіло вбитої громадянської і ЛГБТ-активістки Олени Григор'євої.

Про це повідомив російський правозахисник Дінар Ідрисов.

"Громадянська активістка демократичного, антивоєнного і ЛГБТ-рухів Олена Григор'єва була жорстоко вбита біля свого будинку у ніч з п'ятниці порти суботу. Її понівечене тіло було виявлено учора", - написав він у фейсбуці.

За словами Ідрисова, Олена Григор'єва останнім часом ставала жертвою насильства, їй часто погрожували вбивством.

"Олена і її адвокат зверталися у правоохоронні органи і за фактом насильства, і за фактом погроз, але помітної реакції поліцейських не було. Все у стилі "вбиватимуть - телефонуйте". Зателефонувати не встигла", - додав він.

Як пише російське інтернет-видання "Фонтанка" з посиланням на представників поліції, на тілі активістки виявили щонайменше вісім глибоких ножових поранень.

Телеканал "Настоящее время" повідомляє, що поліція спочатку інформувала про головного підозрюваного - 40-річного жителя Башкирії, але пізніше в Слідчому комітеті "Фонтанці" повідомили, що підозрюваних наразі немає.

Орім участі в акціях протесту за права ЛГБТ, активістка також виступала на мітингах на підтримку ув'язненого у Росії українського журналіста Романа Сущенка, кримських татар, далекобійників і сестер Хачатурян.

Олені Григор'євій був 41 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram