ГоловнаСвіт

Парламентські вибори почалися в Японії

Членів палати радників переобирають що три роки.

Парламентські вибори почалися в Японії
Синдзо Абэ красными розами отмечает имена кандидатов, прошедших в парламент
Фото: EPA/UPG

У Японії в неділю, 21 липня, проходять вибори в Палату радників - верхню палату парламенту. Голосування проходить раз на три роки, повідомляє The Japan News.

Громадяни Японії обирають 124 із 245 парламентаріїв. За даними опитувань, більшість крісел у палаті отримає владна Ліберально-демократична партія, яку очолює прем'єр-міністр Сіндзо Абе. Також сильну підтримку може отримати найближчий союзник - партія "Комейто".

Якщо Абе отримає в парламенті більшість - дві третини, то зможе вносити зміни до Конституції. Очікується, що парламент змінить статтю, яка проголошує відмову Японії від володіння збройними силами і права ведення війни. Ще одне питання - це ставлення до атомної енергетики, опозиція виступає за закриття небезпечних атомних станцій.

Нагадаємо, Сіндзо Абе намагається вирішити територіальне питання з Росією з приводу Курильських островів. Абе запевняв, що Японія має намір укласти мирний договір з Російською Федерацією за підсумками Другої світової війни, але тільки після вирішення територіального питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram