ГоловнаСвіт

Словаччина відмовилася видати РФ російського підприємця Виноградова

"Таке рішення обумовлене сумнівами в тому, що в Росії йому гарантують справедливий розгляд справи".        

Міністр юстиції Словаччини Габор Гал відмовився видати Росії колишнього генерального директора компанії Midland Development Валентина Виноградова, обвинуваченого в РФ у махінаціях з нерухомістю.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на словацьке телеграфне агентство TASR.

За словами міністра, таке рішення обумовлене сумнівами в тому, що в Росії Виноградову буде гарантовано справедливий судовий розгляд з дотриманням міжнародно визнаної Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Адвокати росіянина стверджують, що висунуті йому звинувачення - всього лише "відплата" за свідчення в ролі свідка обвинувачення в Міжнародному арбітражному суді Лондона за позовом бізнесмена Алекса Шнайдера проти його партнера, українського бізнесмена й великого акціонера української "Запоріжсталі" Едуарда Шифріна. У справі Шифріна, обвинуваченого у фінансових махінаціях, фігурували, зокрема, низка провідних російських банків.

Виноградов був затриманий у липні 2018 року під час скачок в місті Шаморин на заході Словаччини на підставі виданого за запитом Росії міжнародного ордера на арешт. Справу проти нього було порушено за скаргою акціонерів компанії Midland Resources Holding Limited.

У листопаді 2018 року Крайовий суд у місті Трнава (Західна Словаччина) ухвалив вердикт про видачу підприємця Росії. Бізнесмен оскаржив постанову, і справа була передана на розгляд вищій судовій інстанції - Верховному суду.

Нагадаємо, у січні Генеральна прокуратура України відмовилася видати Росії члена "Правого сектора С", якого в РФ хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за участь у військових діях на території України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram