ГоловнаСвіт

Українець обікрав Microsoft на $10 млн

Володимиру Кващуку загрожує до 20 років у в'язниці і штраф у $250 тис.

Українець обікрав Microsoft на $10 млн
Фото: EPA/UPG

У США заарештували 25-річного громадянина України Володимира Кващука. Його звинувачують в організації великої шахрайської схеми під час роботи у Microsoft, повідомляє ain.uа з посиланням на The Register.

З серпня 2016 року по червень 2018 року Володимир Кващук працював у Microsoft. Він був контрактним співробітником, а потім влаштувався у штат і працював у місті Рентон, штат Вашингтон. Українець був QA-тестувальником у команді Universal Store Team, яка відповідає за ecommerce-діяльність.

Тестувальники Microsoft можуть здійснювати безкоштовні покупки, користуючись картками на знижку. Щоб запобігти шахрайству, компанія заблокувала доставку фізичних товарів, замовлених за цими картками.

Замість "фізичних товарів" Кващук купував за знижками подарункові карти у магазині Microsoft і продавав їх третім особам за заниженими цінами.

"Шахрайство дозволило Кващуку, зарплата якого до вирахування податків становила $116 тис., придбати собі автомобіль Tesla вартістю $162 тис. і віллу біля озера вартістю $1,6 млн. Прокурори стверджують, що за сім місяців експлуатації схеми на банківський рахунок Кващука надійшли $2,8 млн", - йдеться у повідомленні.

Microsoft звільнила Кващука після внутрішнього розслідування, яке запустили через різкий стрибок у використанні подарункових карт. Зараз Кващука заарештовано, йому пред'явлено звинувачення. Якщо екс-тестувальника визнають винним, йому загрожує до 20 років у в'язниці і штраф у $250 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram