ГоловнаСвіт

У Грузії звільнили гендиректора телеканалу, ведучий якого обматюкав Путіна

У Rustavi-2 змінився власник.

У Грузії звільнили гендиректора телеканалу, ведучий якого обматюкав Путіна
Ника Гварамия
Фото: Радио Свобода

У Грузії звільнили генерального директора телеканалу "Руставі-2" Ніку Гварамію. Це сталося 17 липня, відразу ж після того, як власником телеканалу знову став бізнесмен Кібар Халваші. Замість Гварамії він призначив керувати телеканалом свого юриста Паата Салію.

Відповідні зміни у керівництві телеканалу вже відображені на сайті реєстру Міністерства юстиції Грузії, повідомляє Радіо Свобода.

Гварамія за кілька годин до звільнення стверджував, що у нього підписаний контракт з телеканалом до 31 грудня 2020 року і що він не збирається нікуди йти.

Після відставки він заявив про політичні причини свого звільнення й підкреслив, що глава МЗС Росії Сергій Лавров і президент Росії Володимир Путін "вимагали закрити телеканал".

У ніч проти 8 липня телеведучий Георгій Габунія у своїй авторській програмі перейшов на російську мову і звернувся до Путіна, якого він звинуватив в окупації грузинських територій, з образливою промовою, використовуючи нецензурну лексику.

Висловлювання Габунії засудили президент Грузії Саломе Зурабішвілі, прем'єр-міністр Мамука Бахтадзе і мер Тбілісі Каха Каладзе.

Представники телеканалу назвали висловлювання Габунії таким, що "не відповідає високим стандартам, встановленим нашим каналом", і пообіцяли, що "регулюючий орган телекомпанії обговорить це питання". Потім "Руставі-2" на два місяці відсторонив ведучого, який образив Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram