ГоловнаСвіт

Іран захопив танкер у Перській затоці

Екіпаж судна звинуватили в контрабанді палива.

Іран захопив танкер у Перській затоці
Фото: jpost.com

Патруль іранського Корпусу вартових ісламської революції захопив у Перській затоці іноземний нафтоналивний танкер, пише Reuters із посиланням на іранське телебачення.

Судно було захоплене в неділю, 14 липня, за підозрою в контрабанді палива.

16 липня стало відомо про зникнення в Ормузькій протоці танкера Riah під прапором Панами. Судно перестало передавати свої координати. Представник іранського МЗС заявив, що в танкера виникли технічні неполадки й іранські військові відбуксирували танкер для ремонту.

"Судно, яке Іран відбуксирував у свої води після отримання сигналу лиха, пізніше було затримано за рішенням суду, оскільки ми виявили, що воно перевозило контрабандне паливо", - йдеться в заяві Корпусу вартових.

Офіційно назва захопленого судна не зазначається.

Затримання танкера сталося через 10 днів після того, як британська морська піхота зупинила у водах Гібралтару іранський танкер Grace-1, що йшов до Сирії, порушуючи міжнародні санкції. Тегеран обіцяв вжити заходів у відповідь.

11 липня уряд Великої Британії повідомив, що іранські катери намагалися зупинити британський танкер British Heritage, але змушені були відступити, коли цього зажадав екіпаж фрегата HMS Montrose, що супроводжував танкер.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram