ГоловнаСвіт

Американський сенатор звернувся до ФБР через російський додаток FaceApp

"Те, що розробником програми є компанія з Росії, викликає додаткові запитання".

Американський сенатор звернувся до ФБР через російський додаток FaceApp

Сенатор США Чак Шумер вважає, що російський мобільний додаток FaceApp, яким активно користуються, зокрема й американці, може становити загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Шумер закликав Федеральне бюро розслідувань і Федеральну торгову комісію (FTC) проаналізувати популярний додаток і оцінити пов'язані з ним ризики. У своєму листі, скерованому двом відомствам, він стверджує що додаток може становити загрозу національній безпеці США і конфіденційності даних мільйонів американців.

Сенатор нагадав, що для використання FaceApp необхідно надати компанії із Санкт-Петербурга повний і беззастережний доступ до особистих фотографій і даних. Це, за його словами, означає, що компанія зможе в подальшому використовувати завантажені фото без згоди користувачів. Також неясно, що відбувається з особистими даними після видалення програми.

"Те, що розробником програми є компанія з Росії, викликає додаткові запитання про надання особистих даних користувачів іншим компаніям і урядам", - додав Шумер.

Додаток FaceApp дає змогу редагувати фотографії за допомогою нейронної технології, змінюючи зовнішність. Зокрема, FaceApp може змінити вік або стать людей на знімках, додавати різні деталі й перетворювати зачіску. Останніми днями в соцмережах спостерігається хвиля популярності "зістарених" за допомогою FaceApp фотографій.

Нагадаємо, минулого року хакери отримали доступ до контактних даних 29 млн користувачів соціальної мережі "Фейсбук".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram