ГоловнаСвіт

Доповідь НАТО розкрила місця розміщення ядерної зброї США

Доповідь уже публікували в квітні, але незабаром видалили.

Доповідь НАТО розкрила місця розміщення ядерної зброї США
Скриншот arcgis.com
Фото: arcgis.com

Доповідь комітету Парламентської асамблеї НАТО випадково розкрила місця розміщення ядерної зброї США. Про це пише Washington Post.

Доповідь канадського члена Комітету з оборони Парламентської асамблеї НАТО "Нова ера ядерного стримування? Модернізація, контроль над озброєннями та ядерні сили союзників" вказує на місця розташування 150 одиниць ядерної зброї США.

"Ці бомби зберігаються на шести американських і європейських базах - Kleine Brogel в Бельгії, Buchel у Німеччині, Aviano і Ghedi-Torre в Італії, Volkel у Нідерландах і Incirlik у Туреччині", - йдеться в доповіді, версію якої опублікувала у вівторок бельгійська газета De Morgen.

Спочатку доповідь опублікували в квітні, але незабаром видалили. Минулого тижня ЗМІ опублікували остаточний варіант доповіді, в якій уже не було конкретних посилань на місця зберігання зброї.

"Це не офіційний документ НАТО", - заявило Washington Post анонімне джерело в альянсі. Інших коментарів представник НАТО не дав.

Нагадаємо, за підрахунками Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI), дев'ять країн світу - США, Росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і Північна Корея - на початок 2019 року володіли 14 465 ядерними боєголовками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram