ГоловнаСвіт

Посол України в Італії назвав процес проти Марківа масштабною спецоперацією РФ

"Тепер, крім політв'язнів у Росії, з'явився політв'язень в Італії".

Посол України в Італії назвав процес проти Марківа масштабною спецоперацією РФ
Фото: Наталія Кудрик/РАДІО СВОБОДА

Посол України в Італії Євген Перелигін заявив, що процес проти нацгвардійця Віталія Марківа був "спецоперацією Росії, організованою для дискредитації українського опору російській агресії".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Formiche.net".

"Я переконаний, що весь процес, а також недавній вердикт присяжних Павії є доказом масштабної російської спецоперації, організованої в Італії з метою дискредитації українського опору російській агресії", - сказав Перелигін.

"Звичайно, для підтвердження цієї версії потрібні незаперечні докази, але якщо суд присяжних руйнує долю і життя людини, захисника нашої Батьківщини, за повної відсутності доказів, то хто може спростувати мою думку, зважаючи на багато факторів і ознак, які свідчать про політичний характер процесу проти Віталія Марківа?" - додав посол.

За його словами, тепер, крім політичних в'язнів у Росії, в України з'явився політв'язень в Італії.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павія (Італія) засудив до 24 років позбавлення волі українського нацгвардійця Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі на Донбасі. Суворість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Україна оскаржить вирок і буде домагатися виправдання українця. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС і ГПУ терміново зайнятися поверненням Марківа в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram