ГоловнаСвіт

Помічника голови МВС Італії допитали у справі про нелегальне фінансування з Росії

Його голос ідентифікували на записах секретних переговорів в одному з готелів Москви.

Помічника голови МВС Італії допитали у справі про нелегальне фінансування з Росії
Маттео Сальвини и Джанлука Савоини
Фото: interaffairs.ru

Помічника міністра внутрішніх справ Італії Джанлуку Савоїні в понеділок, 15 липня, викликали на допит у справі про ймовірне фінансування ультраправої партії "Ліга" з боку Росії.

Про це повідомляє  Deutsche Welle.

Раніше, як повідомляла італійська преса, голос Савоїні ідентифікували на записах секретних переговорів в одному з готелів Москви. На зустрічі в російській столиці нібито обговорювали переказ на користь "Ліги" 58 млн євро через знижки на російські нафтові угоди.

За даними ЗМІ, іншим італійцем, присутнім на зустрічі, був адвокат Джанлука Меранда. У найближчі дні його також можуть допитати.

Голова італійського МВС Маттео Сальвіні заперечує, що отримував гроші від Росії. Як відомо, він і раніше висловлювався на підтримку Володимира Путіна і за скасування європейських антиросійських санкцій, але стверджував, що робив це безкоштовно і "ніколи не брав жодного рубля, євро, долара або літра горілки в Росії".

Раніше, в неділю, в адміністрації прем'єра Італії Джузеппе Конте дистанціювалися від Савоїні, щойно в ЗМІ з'явилися повідомлення, що 4 липня він був на урочистому обіді, влаштованому для Путіна. В адміністрації уточнили, що до запрошених на обід входили всі, хто брав участь у російсько-італійському форумі, який пройшов за кілька годин до урочистого обіду.

Нагадаємо, в лютому в ЗМІ з'явилася інформація про те, що віцепрем'єр Італії домовлявся з РФ про фінансування його виборчої кампанії в Європарламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram