ГоловнаСвіт

Помпео вважає, що США і КНДР необхідний "творчий підхід" до переговорів

"Місія президента США не змінилася і полягає в тому, щоб домогтися повної денуклеаризації КНДР".

Помпео вважає, що США і КНДР необхідний "творчий підхід" до переговорів
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Північній Кореї і Сполученим Штатам треба більш творчо підходити до вирішення питань, обговорюваних на двосторонніх переговорах.

Про це він заявив в ефірі радіопередачі The Sean Hannity Show, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що Північна Корея прийде за стіл переговорів з новими ідеями, яких вона не висловила першого разу. Ми сподіваємося, що теж будемо трохи креативнішими", - сказав дипломат.

Помпео додав, що місія президента США не змінилася і полягає в тому, щоб домогтися повної і остаточної денуклеаризації КНДР так, аби США змогли це перевірити.

"Саме це завдання ставиться на переговорах", - сказав держсекретар. Коли планується відновлення переговорів між США і КНДР, він не уточнив.

Нагадаємо, наприкінці червня США і КНДР домовилися відновити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова.

Незважаючи на напружені взаємини між США і Північною Кореєю, лідери країн Дональд Трамп і Кім Чем Ин провели вже два саміти. Уперше вони зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року в столиці В'єтнаму Ханої, але ці переговори зупинили, оскільки сторони не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї.

Раніше повідомляли, що п'ятьох північнокорейських чиновників стратили через те, що вони не змогли досягти угоди з Трампом на другому саміті між лідерами США і КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram