ГоловнаСвіт

Міністр оборони ФРН фон дер Ляєн оголосила про відхід у відставку

Урсула фон дер Ляєн балотуватиметься на пост голови Єврокомісії.

Міністр оборони ФРН фон дер Ляєн оголосила про відхід у відставку
Министр обороны Германии Урсула фон дер Ляйен
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн повідомила про намір піти зі своєї посади, передає Немецкая волна.

Очікується, що фон дер Ляєн балотуватиметься на пост голови Європейської комісії.

Щоб вона могла зайняти цю посаду, її кандидатуру повинен буде затвердити Європарламент.

За словами фон дер Ляєн, вона збирається скласти з себе повноваження міністра оборони в середу, 17 липня, незалежно від того, чи буде вона обрана на пост голови Єврокомісії.

"Я хочу заручитися довірою Європейського парламенту. Незалежно від результату голосування, я збираюся в середу скласти з себе повноваження міністра оборони, щоб спрямувати всі мої сили на службу Європі, - повідомила політик на своїй сторінці в Twitter. - За роки, проведені разом з бундесвером, я відчуваю глибоке почуття вдячності".

Голосування щодо кандидатури фон дер Ляєн має відбутися в Брюсселі 16 липня о 18.00 (19.00 за Києвом). Для перемоги їй необхідно буде заручитися підтримкою як мінімум 374 з 747 депутатів.

На початку липня 2019 року Європейська Рада несподівано запропонувала на пост глави Єврокомісії кандидатуру Урсули фон дер Ляєн, що є, як і канцлер ФРН Ангела Меркель, членом Християнсько-демократичного союзу (ХДС). До цього моменту найбільш ймовірними кандидатами на цю посаду вважалися соратник фон дер Ляєн з ХДС Манфред Вебер і соціал-демократ з Нідерландів Франс Тіммерманс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram