ГоловнаСвіт

Куба скоротила кількість депутатів і ввела посаду прем'єр-міністра

Парламент країни схвалив зміни законодавства.

Куба скоротила кількість депутатів і ввела посаду прем'єр-міністра
Фото: EPA/UPG

Національна асамблея народної влади Куби у суботу, 13 липня схвалила нововведення у виборче законодавство республіки. Про це пише Німецька хвиля.

"Серед іншого, на острові вперше з 1976 року вводиться посада прем'єр-міністра. Крім того, після наступних виборів чисельність Національної асамблеї народної влади скоротиться з 605 до 474 депутатів, які зможуть обіймати свої посади не більш ніж два п'ятирічні терміни", - йдеться в повідомленні.

У лютому 2019 року на спеціальному референдумі 86 відсотків кубинців виступили за оновлення конституції країни.

Перед цим проєкт Основного закону протягом трьох місяців обговорювався в регіонах і на підприємствах Куби. Представники опозиції до обговорення допущені не були. Опозиціонери закликали жителів країни голосувати на референдумі проти проєкту.

Нова Конституція Куби набула чинності в квітні. Вона передбачає часткове визнання приватної власності та заснування посади прем'єр-міністра.

Водночас роль Комуністичної партії в новій редакції Основного закону не змінилася - вона залишається єдиною законною політичною силою в республіці. Крім того, нова конституція визнає значущість малого та середнього бізнесу, іноземних інвестицій і конкуренції для кубинської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram