ГоловнаСвіт

Економіка Китаю уповільнилася до найнижчого рівня з 1992 року

Однією з причин цього є торгова війна зі США.

Економіка Китаю уповільнилася до найнижчого рівня з 1992 року
Производственная линия Китайской государственной компании по производству тяжелой техники XCMG в Сюйчжоу, провинция Цзянсу, Кита
Фото: EPA/UPG

Зростання економіки Китаю уповільнилося до найнижчого рівня з 1992 рік.

Однією з головних причин такого сповільнення називають торгову війну зі США, яка призвела до падіння зовнішнього попиту на китайську продукцію, повідомляє Bloomberg.

За даними аналітиків, зростання валового внутрішнього продукту Китаю в другому кварталі 2019 року прогнозується на рівні 6,2%. Востаннє квартальний темп зростання близько 6% спостерігався 1992 року.

Як зазначає агентство, офіційні дані будуть оприлюднені в понеділок і вони мають показати, наскільки погіршення зовнішньої кон'юнктури і дефляція в промисловості можуть бути компенсовані стабілізацією інвестицій, поліпшенням настрою споживачів і відновленням сектора нерухомості.

"Економіка Китаю буде сповільнюватися і в другому півріччі, оскільки зовнішній попит залишається зниженим, зростання, найпевніше, стабілізується в умовах внутрішньої підтримки. Щорічний темп зростання залишиться вищим від 6%", - заявив Ван Тао, головний економіст китайської компанії UBS AG.

Нагадаємо, США і Китай відновили перемови з метою врегулювання торговельних розбіжностей між країнами.

Влітку 2018 року Дональд Трамп запровадив 25% мита на китайський імпорт обсягом 50 млрд доларів, а у вересні обклав 10% мита ще 200 млрд доларів імпорту. Додатковий тариф тепер покриває майже половину імпорту китайських товарів у США, і Трамп погрожував обкласти митом і другу половину.

10 травня набуло чинності рішення Трампа підвищити мита з 10% до 25% на імпорт низки китайських товарів на загальну суму близько $ 200 млрд, і тоді само американський президент розпорядився почати процес розширення митних зборів на ввезення товарів з Китаю, які ще не потрапили під підвищення зборів. Китай у відповідь оголосив про введення мит на американські товари обсягом 60 млрд доларів.

За підсумками 2018 року експорт Китаю в США становив 478 млрд доларі, імпорт американської продукції в Китай - 155 млрд доларів.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram