ГоловнаСвіт

Федеральна торгова комісія США схвалила штраф у $5 млрд для Facebook

Наступним кроком має стати згода Мін'юсту США.

Федеральна торгова комісія США схвалила штраф у $5 млрд для Facebook
Фото: EPA/UPG

Федеральна торгова комісія США (FTC), що захищає права споживачів, схвалила штраф для компанії Facebook у розмірі 5 млрд доларів. Про це пише видання The Wall Street Journal у п'ятницю, 12 липня.

Наступним кроком має стати згода Мін'юсту США.

"Приводом для штрафу став скандал з приватною англійською компанією Cambridge Analytica на початку 2018 року, яка незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів facebook і передала їх третім особам, зокрема, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа", - йдеться в матеріалі.

У Facebook і Федеральній торговій комісії від коментарів щодо цього відмовилися.

Видання зазначає, що якщо інформація підтвердиться, це буде рекордний штраф, який Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів коли-небудь накладала на технологічні компанії.

За даними, які в квітні представив Facebook, сума штрафу вдвічі перевищує чистий дохід компанії в першому кварталі.

Нагадаємо, скандал з Cambridge Analytica розгорівся на початку 2018 року. Навесні того самого року засновник Facebook Марк Цукерберг в Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і перепросив за витік даних.

За останні два роки Facebook кілька разів втрачав дані користувачів або надавав до них доступ третім особам.

Раніше повідомлялося, що Німеччина оштрафувала Facebook на 2 мільйони євро через неповний звіт про роботу зі скаргами користувачів на протиправні публікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram