ГоловнаСвіт

У Великобританії завели справу про витік листів посла в США

Кім Деррок подав у відставку через конфлікт з Трампом.

У Великобританії завели справу про витік листів посла в США
Ким Дэррок
Фото: BBC

Скотленд-Ярд розпочав кримінальне розслідування обставин витоку змісту дипломатичних депеш, які посол Великобританії в США Кім Деррок надсилав у Лондон.

Розслідування розпочато командуванням департаменту із боротьби з тероризмом, в компетенції якого розслідування порушень Закону про державні секрети. Представник поліції заявив про те, що притягнення порушників до відповідальності має очевидний суспільний інтерес.

Раніше уряд вже почав своє власне розслідування обставин витоку документів, передає ВВС.

Конфіденційні електронні листи посла, які з'явилися 7 липня в газеті Mail on Sunday, містили низку критичних зауважень на адресу Трампа і його адміністрації. Політика Білого дому в них характеризувалася як незграбна і невміла.

У листах, що датуються 2017 роком, йдеться, що чутки про чвари і хаос в Білому домі переважно підтвердилися, а політика США з таких важливих питань, як Іран, виявилася нечіткою і хаотичною.

Посол Кім Деррок пішов у відставку в результаті цього витоку, заявивши, що не бачить можливості продовжувати роботу на цій посаді.

Рані президент США Трамп заявив, що більше не має наміру мати справ з послом Дерроком, і назвав його "дуже тупим хлопцем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram